Onze klanten aan het woord

We take your IT personally

Tigron wil optreden als een verlengstuk van uw IT-afdeling. Daarom is het belangrijk dat de manier waarop we werken en communiceren, aansluit bij uw eigen bedrijfscultuur. Hoe meer we bij elkaar passen en een gemeenschappelijk begrip hebben van "hoe de dingen gedaan moeten worden", hoe effectiever de relatie.


Maak een afspraak
Het feit dat ze in staat waren om een oplossing op maat te bieden met een sterk aanbod aan support, was voor ons de doorbraak

"Het feit dat ze in staat waren om een oplossing op maat te bieden met een sterk aanbod aan support, was voor ons de doorbraak"

Anglo Belgian Corporation (ABC) is een toonaangevende Europese fabrikant van motoren met een vermogen tussen 600 en 10.400 kW. Het bedrijf ontwikkelt en produceert betrouwbare en innovatieve middelsnellopende motoren voor de energie- en transportsector. ABC is opgericht in 1912 te Gent.

Begin 2020 verkende ABC nieuwe grenzen om hun IT-omgeving te moderniseren. De infrastructuur had nood aan een sterke upgrade en dit zowel voor de productie-, backup-, fileservers als de storage. Tigron charmeerde ons met een oplossing bestaande uit Dell servers en fiber channel switches  en een Huawei Dorado storage met NVME SSD. De testen waren veelbelovend; de performantie verbluffend.

Wat ons overtuigde om te kiezen voor Tigron was hun persoonlijke aanpak, die zich vertaalde in een vlotte en snelle communicatie en hun passie voor wederzijdse groei. Het feit dat ze in staat waren om een oplossing op maat te bieden met een sterk aanbod aan support, was voor ons de doorbraak. Dit geldt niet alleen voor de installatie en configuratie van de servers, switches en storage, maar ook voor hun support bij de setup van Microsoft System Center Virtual Machine Manager.

We kijken alvast uit om in de toekomst opnieuw beroep te doen op het advies en de expertise van Tigron.

- Kurt Vereecken, CIO & Director

We hebben ongeëvenaarde prestaties bereikt sinds we in Huawei Dorado NVMe SSD investeerden

"We hebben ongeëvenaarde prestaties bereikt sinds we in Huawei Dorado NVMe SSD investeerden"

- Nicolas D'Hondt Managing Partner

Tigron overtuigde vanwege hun klare kennis in de diverse systemen.

"Tigron overtuigde vanwege hun klare kennis in de diverse systemen."

Cosco is eigenaar van een van de jongste containervloten (meer dan 200.000 TEU) in de industrie en omvat onder meer General Purpose, High Cube, Open Top, Flat Racks en 20 'en 40' reefer containers. Cosco beheert verschillende terminals en depots in België en Luxemburg. In 1998 werd Cosco Belgium N.V., volledig in eigendom van Cosco Company, opgericht. Het opereert als de agent voor Cosco's Container Line, General Cargo Lines en tramping diensten voor België, Luxemburg en het achterland. In 2016 resulteerde de wereldwijde fusie van Cosco en China Shipping in een nieuw bedrijf: COSCO SHIPPING Lines.


Voor het kantoor in Antwerpen werd er in 2015 uitgekeken naar nieuwe it infrastructuur. Hiervoor werd een zoektocht gestart naar een integrator die voeling had met de verschillende systemen die typisch zijn voor een middelgrote kmo; inclusief de toen nog weinig gekende systemen van Huawei. Het bestaande distaster & recovery plan mocht niet onderbroken worden en de verhuis van het kantoor naar een nieuwbouwproject op ‘het eilandje’ in Antwerpen moest ook vervolledigt worden in 2017. Meerdere integratoren werden gevraagd een offerte en een plan van aanpak voor te stellen. Na meerdere gesprekken werd Tigron geselecteerd. Zij overtuigden vanwege hun klare kennis in de diverse systemen.

Hun betrokkenheid en klare kijk brachten antwoorden op de onverwachte uitdagingen die de bouw van het nieuwe kantoor met zich meebracht. Ook werden er dankzij een interventie van Tigron enkele onvoorziene wendingen geanticipeerd bij AT&T, de wereldwijde netwerk provider van Cosco. Na de succesvolle verhuis naar het nieuwe pand is ons vertrouwen in deze integrator nog meer bevestigd.

- Johan De Wispelaere manager E.D.P. COSCO

We voelden ons zeer comfortabel bij hun persoonlijke aanpak en dienstverlening

"We voelden ons zeer comfortabel bij hun persoonlijke aanpak en dienstverlening"

Met vestigingen in Japan, Europa, de VS, China en Zuidoost-Azië ondersteunt ITP (Ishida Taiseisha Inc.) hun klanten door content vorm te geven wanneer ze hun publiek over heel de wereld adresseren. Ze voegen waarde toe door hun uitgebreide ervaring in de lokalisatie, creatief ontwerp en publicatie van meerdere kanalen en brengen hun klanten op de voorgrond van globale zakelijke communicatie.

De huidige IT-omgeving was dringend aan renovatie toe. Het vervulde de huidige IT-standaarden niet meer. Zowel in termen van capaciteit en prestaties waren verbeteringen nodig. Zowel in ons kantoor in Zaventem als ons kantoor in Košice in Slowakije.

Diverse partijen zijn benaderd, maar Tigron overtuigde ons meteen omdat ze een geïntegreerde oplossing presenteerde die bestaat uit servers, opslag, switches, security, backup en disaster recovery.

- Damien Grassone IT responsible ITP Europe

Dankzij TIGRON heeft KNX vandaag een moderne online shop, gekoppeld aan een op maat gemaakte CRM-tool.

"Dankzij TIGRON heeft KNX vandaag een moderne online shop, gekoppeld aan een op maat gemaakte CRM-tool."

KNX Association is de maker en eigenaar van de KNX-technologie - de wereldwijde standaard voor alle toepassingen in huis- en gebouwbeheer, variërend van verlichting en jaloeziebesturing tot verschillende beveiligingssystemen, verwarming, ventilatie, airconditioning, bewaking, alarmering, waterregeling, energie beheer, slimme meters, huishoudelijke apparaten, audio / video en nog veel meer. KNX biedt een fabrikant onafhankelijk ontwerp- en inbedrijfstellingstool (ETS) met een complete set ondersteunde communicatiemedia (TP, PL, RF en IP) en een complete set ondersteunde configuratiemodi (S- en E-modus) . KNX is goedgekeurd als een Europese (CENELEC EN 50090 en CEN EN 13321-1) en een internationale standaard (ISO / IEC 14543-3). Deze standaard is gebaseerd op 28 jaar ervaring in de markt. Meer dan 400 aangesloten bedrijven wereldwijd uit verschillende toepassingsdomeinen hebben meer dan 7000 KNX-gecertificeerde productgroepen in hun catalogi. De KNX Association heeft samenwerkingsovereenkomsten met bijna 75.000 installatiebedrijven in 164 landen.

Het is meer dan 10 jaar geleden dat KNX Association zijn samenwerking met TIGRON begon. Hun technische en bedrijfsgeoriënteerde visie zijn twee van de belangrijkste redenen waarom KNX Association kiest voor TIGRON. Niet alleen als belangrijkste leverancier voor web development, maar zeker ook voor het beheer van de IT-infrastructuur. Tigron's services omvatten niet alleen web development, maar ook het volledige onderhoud van de hardware-infrastructuur (datacenter), die tegenwoordig een grote rol speelt bij onze online applicaties. Dankzij TIGRON heeft KNX Association vandaag een moderne online shop, die gekoppeld is aan een op maat gemaakte CRM-tool, eveneens door TIGRON ontwikkeld. De behandeling van de complexe gegevens waarmee KNX Association te maken heeft, maar ook klantgegevens veilig en conform GDPR afhandelen, had niet kunnen worden gedaan zonder de uitgebreide consultancy van TIGRON.

- Vassilios Lourdas System & Tool Engineer KNX

Een vlotte en open communicatie en uitstekende service voor én na verkoop hebben ons destijds overtuigd om voor Tigron te kiezen

"Een vlotte en open communicatie en uitstekende service voor én na verkoop hebben ons destijds overtuigd om voor Tigron te kiezen"

"Al sinds 2015 koopt PKF-VMB bij Tigron.  Een vlotte en open communicatie, uitstekende service voor én na verkoop en een garantie op scherpe prijzen op Dell producten hebben ons destijds overtuigd om voor Tigron te kiezen.  En daar hebben we nog geen moment spijt van gehad!”

PKF-VMB vormt een netwerk van financiële experten die het verschil maken bij overnames, expansies, internationalisering, transformaties of start-ups. Ze zijn als lokale Belgische organisatie de exclusieve vertegenwoordiger van het internationaal PKF netwerk. Dankzij deze samenwerking krijgen de klanten van PKF-VMB toegang tot internationale expertise.

Het PKF netwerk is een internationaal netwerk van kantoren verspreid over 385 locaties in 125 landen. Ze bieden assurance, accounting en business advisory diensten aan. Samen vertegenwoordigen ze een omzet van 2,52 miljard dollar en tellen ze ongeveer 22.500 medewerkers.

- Tom Maes IT Support Administrator