Storage

Waarop bewaart u uw gegevens? Dit wordt één van de belangrijkste keuzes die u moet maken. Daarvoor is het van groot belang te weten welke data uw organisatie verwerkt en hoe ermee wordt omgegaan.

Storage

Voor sommige applicaties of data is het nodig om ultrasnelle SSD disks te kiezen. In andere gevallen is een tiered storage oplossing meer aangewezen. Is een klassieke SAN setup voor u de way-to-go of verkiest u eerder een hyper converged oplossing? Is een synchrone replicatie naar een ander datacentrum noodzakelijk of voldoet ook een asynchrone replicatie? Houdt u uw kritische data liever binnen de eigen bedrijfsmuren of is het meer aangewezen om ze in een datacentrum of cloud te plaatsen? 

Uw IT infrastructuur is te belangrijk om voor alles eenzelfde oplossing te kiezen. Tigron heeft de expertise in huis om de verschillende mogelijkheden uit te werken en te komen tot een stabiele en kostenefficiënte oplossing.


1. Gecentraliseerde storage (SAN of NAS)

Afhankelijk van uw omgeving, wensen en eisen bieden wij u als solutions provider een passende storage solution. Dit inclusief servers en Hypervisor software zoals VMware, MS-Hyper-V en/of KVM (Kernel-based Virtual Machine) virtualization Proxmox. Die oplossing kan block-based (SAN), file-based (NAS) of een combinatie van beide zijn. Al dan niet all flash; al dan niet tiered storage.

Samen met onze partners zorgen we ervoor dat uw netwerk optimaal functioneert en zorgen we voor het ontwerpen, implementeren en integreren van complexe infrastructuuroplossingen op uw maat.

Klik op het logo van onze partners voor meer info: 

       


2. Hyper converged storage

Hyper-converged storage is een technologie die storage, compute networking en virtualisatie combineert in één geheel. Bij hyper-converged staat flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiënt datamanagement centraal. Integratie van het netwerk, brede applicatie-ondersteuning en geïntegreerde software zorgen voor een end-to-end oplossing. 

Veel organisaties zijn op zoek naar meer eenvoud en lagere beheerkosten voor hun IT-omgeving. Voor hen kan hyper-converged een ideale oplossing zijn. Ook voor bedrijven wiens technologie snel moet kunnen innoveren en zich aanpassen aan steeds wisselende eisen vanuit de business is HCS een meerwaarde.

Voor klanten wiens omgeving is gebouwd op VMWare virtualisatie, stelt Tigron Dell EMC VxRail ofwel vSAN Ready Nodes voor. Voor omgevingen gebaseerd op Hyper-V of KVM zijn de Dell XC Series zeker aangewezen.


3. Disaster recovery - Business continuity

Synchrone of asynchrone replicatie naar een ander datacentrum


4. Tigron Cloud

Deze oplossing kan in uw eigen datacentrum komen te staan (on premise), in de cloud (Cf Tigron cloud) of een mix van beide (hybride).


Vraag meer info over storage
Het feit dat ze in staat waren om een oplossing op maat te bieden met een sterk aanbod aan support, was voor ons de doorbraak

"Het feit dat ze in staat waren om een oplossing op maat te bieden met een sterk aanbod aan support, was voor ons de doorbraak"

Anglo Belgian Corporation (ABC) is een toonaangevende Europese fabrikant van motoren met een vermogen tussen 600 en 10.400 kW. Het bedrijf ontwikkelt en produceert betrouwbare en innovatieve middelsnellopende motoren voor de energie- en transportsector. ABC is opgericht in 1912 te Gent.

- Kurt Vereecken, CIO & Director

We hebben ongeëvenaarde prestaties bereikt sinds we in Huawei Dorado NVMe SSD investeerden

"We hebben ongeëvenaarde prestaties bereikt sinds we in Huawei Dorado NVMe SSD investeerden"

De gemiddelde latency ging van 10 milliseconden naar minder dan 0.35 milliseconden. Deze transitie stelde ons in staat om 2 complete racks in onze datacenters vrij te maken en tegelijkertijd het stroomverbruik met een factor 5 te verminderen.

- Nicolas D'Hondt Managing Partner

Tigron overtuigde vanwege hun klare kennis in de diverse systemen.

"Tigron overtuigde vanwege hun klare kennis in de diverse systemen."

Na meerdere gesprekken werd Tigron geselecteerd. Zij overtuigden vanwege hun klare kennis in de diverse systemen. De bouw van het kantoor in de nieuwe wijk ‘het eilandje’ bracht meerdere onverwachte uitdagingen met zich mee waarbij Tigron betrokkenheid en een slimme aanpak toonde.

- Johan De Wispelaere manager E.D.P. COSCO

We voelden ons zeer comfortabel bij hun persoonlijke aanpak en dienstverlening

"We voelden ons zeer comfortabel bij hun persoonlijke aanpak en dienstverlening"

Diverse partijen zijn benaderd, maar Tigron overtuigde ons meteen omdat ze een geïntegreerde oplossing presenteerde die bestaat uit servers, opslag, switches, security, backup en disaster recovery.

- Damien Grassone IT responsible ITP Europe

Dankzij TIGRON heeft KNX vandaag een moderne online shop, gekoppeld aan een op maat gemaakte CRM-tool.

"Dankzij TIGRON heeft KNX vandaag een moderne online shop, gekoppeld aan een op maat gemaakte CRM-tool."

"Een partner hebben die onze business totaal begrijpt en die ook begrijpt hoe ambitieus we zijn, is cruciaal. De IT service moet volledig aansluiten bij de activiteiten van KNX."

Het is meer dan 10 jaar geleden dat KNX Association zijn samenwerking met TIGRON begon. Hun technische en bedrijfsgeoriënteerde visie zijn twee van de belangrijkste redenen waarom KNX Association kiest voor TIGRON. Niet alleen als belangrijkste leverancier voor web development, maar zeker ook voor het beheer van de IT-infrastructuur.

- Vassilios Lourdas System & Tool Engineer KNX

Een vlotte en open communicatie en uitstekende service voor én na verkoop hebben ons destijds overtuigd om voor Tigron te kiezen

"Een vlotte en open communicatie en uitstekende service voor én na verkoop hebben ons destijds overtuigd om voor Tigron te kiezen"

"Al sinds 2015 koopt PKF-VMB bij Tigron.  Een vlotte en open communicatie, uitstekende service voor én na verkoop en een garantie op scherpe prijzen op Dell producten hebben ons destijds overtuigd om voor Tigron te kiezen.  En daar hebben we nog geen moment spijt van gehad!”

- Tom Maes IT Support Administrator