Networking

In een digitale wereld is een performant en betrouwbaar bedrijfsnetwerk cruciaal. Cloud services kunnen niet zonder. 

Networking

1. Switches

De voortdurende groei van server- en desktop virtualisatie, de deployment van IP-telefonie en groeiende data zetten netwerken steeds meer onder druk. De implicatie hiervan is dat het verzekeren van een veilig, beschikbaar en effectief netwerk nog nooit zo uitdagend is geweest. Kennis van netwerken alleen is niet langer voldoende om een netwerk te ontwerpen en te leveren.


Networking is de laatste tijd aan enorme evoluties onderhevig. Zo is er de groeiende aandacht voor software-defined networking (SDN) waarbij een system engineer het netwerkverkeer kan beheren vanuit een gecentraliseerde console zonder de afzonderlijke switches te moeten aanraken; met als doel: meer flexibiliteit en automatisatie.

Maar er is meer: Door de groeiende hoeveelheid East-west traffic, in een netwerk (of de transfer van data packets van één server naar een andere server in eenzelfde data center) voldoet niet langer de traditionele setup van switches in een core, aggregation en access layer. Dat heeft immers meer latency tot gevolg en kan bottlenecks veroorzaken. Het Leaf-spine principe vangt die tekortkomingen op. Die is samengesteld uit leaf-switches (waarmee servers en storage worden verbonden) en spine switches (waarop leaf-switches verbinding maken). Dit minimaliseert de latentie en bottlenecks omdat elk data packets alleen naar een spine-switch hoeft te gaan en een andere leaf-switch om het eindpunt te bereiken.

Tigron heeft hiermee al heel wat expertise opgebouwd en voert voluit testen uit. Ben je geïnteresseerd om meer te weten hoe je eigen netwerk kan worden geoptimaliseerd? Neem zeker contact op met ons.


Verhoog de efficiëntie en performantie van uw bedrijfsnetwerk dankzij toonaangevende netwerkapparatuur en oplossingen. Samen met onze partners zorgen we voor de setup die perfect aansluit bij uw bedrijf en uw noden.

Onze partners:

  


2. Wireless 

Aangezien steeds meer apparaten verbinding maken via wifi, zal de plaatsing van uw access points beslissend zijn voor zowel de dekking als de performantie. De beste manier om een overzicht te krijgen van hoeveel access points nodig zijn en waar ze moeten worden geplaatst, kan worden gerealiseerd met een site-enquête waarbij engineers real-time testen uitvoeren. Tigron stelt een gedetailleerd Wireless Survey-rapport voor.

Wat met de beveiliging van uw wireless netwerk? Wil je gescheiden netwerken? Verkies je tijdelijke paswoorden voor bezoekers? Heb je nood aan quality of service (QoS)? Tigron kan helpen. Neem zeker contact op via onderstaande link.

Onze partners:
  


Vraag meer info over networking