Huawei Oceanstor Dorado getest

De all-flash storage OceanStor Dorado V3 van Huawei heeft ons omver geblazen met zijn performantie en efficiëntie. Na uitgebreide testen door Tigron's system engineers zijn we formeel: de Dorado V3 levert wat wordt beloofd. Het is de allereerste NVMe all-flash storage die voor commerciële doeleinden op de markt is gebracht.

21.02.2018 door Ben Sommerijns

Maximum 4 miljoen IOPS zorgen ervoor dat je tot 10 maal meer performantie kan bereiken. We hebben het systeem getest en tot de conclusie gekomen dat er slechts 0.4 milliseconde delay was en dit met inline deduplication en compression enabled. Huawei belooft 0.5 milliseconde, dus hierin zijn ze glansrijk geslaagd. Tevens door een datareductie van 3:1 kan je tot 50 procent besparen op de TCO (total cost of ownership). Al snel merkten we ook dat de Dorado uitblinkt in betrouwbaarheid. Tigron kan dankzij zijn testomgeving dan ook beloven dat deze NVMe storage de stempel van kwaliteit meekrijgt.

Performantie

De Dorado all-flash storage heeft een architectuur gebaseerd op NVMe. Hierdoor laat het toe dat er directe communicatie is tussen de CPU en de NVMe SSD’s. Dankzij deze techniek is er geen nood aan een SCSI-SAS conversie en wordt de datatransmissie verkort. De storage maakt ook gebruik van een disk controller collaboratie algoritme waardoor de data gesynchroniseerd wordt tussen de SSD’s en de controllers. Dit is zo ontworpen om performantie te garanderen aan consistent lage latency die je ervan verzekeren dat de mission-critical applicaties altijd vloeiend blijven werken.

Beschikbaarheid

Huawei maakt gebruik van meerdere lagen software om zo tot een hoge beschikbaarheid van zijn platform te geraken. Door de implementatie van triple-parity RAID is het mogelijk om drie simultane disk failures op te vangen. Het zorgt er ook voor dat alle data snel weer wordt opgebouwd met hot spare plaats verspreidt over alle disk modules. Dankzij de HyperSnap snapshots is het mogelijk om tot een point-in-time redirect-on-write (ROW) te komen voor een snelle recovery van de data met een minimale impact op de performantie. HyperReplication geeft je de mogelijkheid voor een traditionele remote replicatie naar een stand-by data center en HyperMetro gebruikt een gateway-free actief-actief opstelling van twee storage arrays dat de werklading in evenwicht houdt. Dit laat toe om tot een non-disruptieve cross-site takeover te komen in het geval dat een array of een link tussen de arrays faalt en je verzekerd bent van een continue data toegang voor de meest belangrijke business applicaties.

Cost of ownership

Door gebruik te maken van SmartDedupe inline deduplicatie en SmartCompression slaagt Huawei erin om tot een significante data reductie te komen in de Oceanstor Dorado. Je krijgt gegarandeerd een minimum van 3:1 data reductie ratio waardoor er additionele capaciteit vrijkomt. Tot slot heb je met de SmartThin provisioning de mogelijkheid om als organisatie enkel gebruikt te maken van wat je nodig hebt en je capaciteit te laten groeien wanneer je dat wilt zonder enige disruptiviteit.

Wil je er graag nog meer over weten? Met veel plezier tonen we u alle mogelijkheden van de Huawei Oceanstor Dorado en gaan we dieper in op zijn capaciteiten.